Sunday 22 February 2015

Stric kelnar pleše

Novosti novosti!
Včeraj ponoči sem končno dočakal bratov sms z veselo vsebino - Mihu in Jani se je 21.2.2015 v jeseniški porodnišnici pridružil mali Jaš! Čestitke novopečenima staršema, da sem končno lahko postal stric, upam da bosta vsaj tako dobra starša, kot bom jaz seveda najboljši stric :)
Jaš. Naslednja 2 meseca ga bom lahko gledal samo na fotografijah.

Druga tedenska novica: nov poklic/menjava delovnega mesta/"napredovanje". Prejšnji petek sem v roke dobil prazen delovnik za nov teden. Nenapovedano so me iz kuhinje premestili v restavracijo, tako da od ponedeljka dalje (skoraj) ne pomivam več posode, po novem v sosednji sobi kot natakar strežem našim gostom. Zopet težko obdobje uvajanja, ampak sem vesel novega izziva, mogoče bom zaradi svežih odhodov nekaterih sodelavcev kmalu postal celo barman (izgubljen slovenski prevod, mogoče imam celo prav). Bomo videli kako bo, fizično je vsekakor manj naporno, plača ostaja enaka (zato nerad rečem, da sem napredoval). Kakorkoli že, novost in dva dni časa, da sem se iz umazanega čistilca v kuhinji preuredil v (približno) urejenega natakarja v restavraciji z dokaj visokimi standardi. Še vedno si nisem ostrigel las, tudi brada je še vedno prisotna, le nekoliko krajša.

Med drugim sem bil ta teden še tretjič na Bressayu, tokrat že skoraj v vlogi vodiča (nekaj sodelavcev sem peljal na dnevni izlet).
Skupinski sprehod v pusto divjino.

Sinoči pa sem imel čast obiskati edini nočni lokal/disko v Lerwicku - Posers (poslavljanje od sodelavca in proslavljanje nečaka). Po mnenju mnogih celo najslabši žur prostor v Veliki Britaniji. Čisto možno. Vseeno pa zabavno, če boste kdaj želeli žurati v Lerwicku, morate obiskati Posers. Edinstvena izkušnja, mešanica naključnih absurdnih dogodkov, norih varnostnikov, odštekanih karakterjev in še mnogo več. Posers.

"At the Grand Hotel, Posers is Lerwick’s only nightclub. Show the locals your latest moves to the booming, dated dance music." Lonely Planet. Naš najnovejši "dance move" - China Dance.

"Is posers the worst night club in the uk? I look forward to the day that hell hole shuts for good!" Prvi klik na Googlu.

Komu verjeti? Popularnemu turističnemu vodiču ali razočaranemu obiskovalcu? Izbira je vaša.

Prilagam še kratek video, ki dobro ponazori nočno življenje domačinov:

No comments:

Post a Comment